Skip to main content

Relaksohuni me këto 3 pije të nxehta

Me ardhjen e dimrit, është koha për t’u ndjerë më rehatshëm në shtëpi: Ndizni disa qirinj, ndizni oxhakun ose përgatituni për t'u çlodhur me një libër të mirë dhe një palë çorape leshi. Tani, çfarë mund të ketë më të ngrohtë se një pije e nxehtë e sapopërgatitur? Ne kemi gjetur disa receta për ata prej jush që duan të përgatisin vetë klasiket ose të provojnë diçka të re dhe argëtuese

ÇOKOLLATË E NXEHTË NJERI PREJ BORE

Nëse jeni njeri krijues në kuzhinë, kjo qasje lozonjare e çokollatës së nxehtë klasike mund të jetë për ju. Dhe nëse keni fëmijë në jetën tuaj, është gjithashtu një projekt argëtues për t'u përgatitur së bashku.

Receta e mëposhtme është thjesht një frymëzim, sigurisht që ju mund ta dizenjoni një njeri prej bore ashtu siç dëshironi dhe të përdorni të gjitha llojet e materialeve dekorative.

Çfarë ju duhet:

Për çokollatën e nxehtë

  • 250 ml qumësht
  • 25 g çokollatë e zezë (70 %)
  • 1 lugë mjaltë organik

Për njeriun prej bore:

  • 3 “marshmallow” të mëdhenj dhe disa më të vegjël
  • shkopinj çokollate ose shkopinj “pretzel” krem dekorimi 
  • çokollatë kruajtëse dhëmbësh
  • 15 g çokollatë të shkrirë për montim
  • opsionale: një kopsë e madhe çokollate, copëza çokollate, krem dekorimi me ​​portokall, fruta të ëmbëlsuara ose dekorime të tjera të ëmbla
Si funksionon:
 
  1. Për të formuar trupin e njeriut prej bore, ngjisni 3 marshmallows të mëdhenj bashkë, ose duke përdorur kruajtëse dhëmbësh ose çokollatë të shkrirë.
  2. Vizatoni sytë, gojën, kopsat etj. me kremin e dekorimit të çokollatës. Për hundën prej karrote, mund të jeni kreativë dhe të përdorni krem ​​portokalli ose pak fruta të ëmbëlsuara.
  3. Nëse ndiheni ekstra artistë, bëni një kapelë duke ngjitur një kopsë çokollate dhe copëz çokollatë bashkë me pak çokollatë të shkrirë dhe ngjiteni mbi njeriun prej bore duke përdorur dhe çokollatë të shkrirë.
  4. Nëse përdorni çokollatë të shkrirë për të bashkuar pjesët, vendoseni njeriun prej bore në frigorifer për 10 minuta në mënyrë që çokollata të ngurtësohet.
  5. Shtoni krahët dhe këmbët duke përdorur copa çokollate ose shkopinj pretzel.
  6. Për çokollatën e nxehtë ngrohni qumështin dhe mjaltin në një tenxhere të vogël, shtoni çokollatën e zezë dhe përziejeni në zjarr mesatar derisa çokollata të shkrihet (bëhet më shpejt nëse e grini më parë çokollatën). Rriheni derisa të zbutet.
  7. Hidheni në një gotë ose filxhan dhe lëreni njeriun prej bore të bëjë një dush të ngrohtë!

Receta e frymëzuar nga Snowman Hot Chocolate: Christmas in a Cup (rte.ie)

“PUMPKIN SPICE LATTE” E BËRË VETË

Më shumë se thjesht një trend në Starbucks ose në Instagram, “pumpkin spice latte” është në thelb vjeshta në një filxhan. Nëse dëshironi të shmangni shijet artificiale, duhet ta provoni këtë recetë të bërë në shtëpi!

Ndërsa fillimisht kërkon pak më shumë punë, ju mund t'i ruani dy përbërësit kryesorë për më vonë. Bëjeni edhe tuajën duke e zëvendësuar kafenë me kakao ose qumësht me alternativa pa laktozë. Sipër shtoni krem ​​të rrahur për një efekt ekstra.

Çfarë ju duhet:

 Për rreth 120 g përzierje erëzash:

  • 4 lugë kanellë pluhur
  • 4 lugë arrëmyshk pluhur
  • 4 lugë çaji xhenxhefil pluhur
  • 3 lugë çaji pluhur karafil ose piper karafil

Për latte-n:

  • qumësht ekspres
  • shurup agave
  • 1 kungull organik (squash)
  • 1 lugë gjelle përzierje erëzash

Si funksionon:

 

  1. Për purenë e kungujve, prisni kungullin në gjysmë dhe hiqini farat, më pas priteni në copa. Ju mund ose ta gatuani në furrë të ngrohur më parë (40 minuta në 160°C) ose në mikrovalë (2 minuta në 850-1000 vat).
  2. Pas kësaj është e lehtë të heqësh lëkurën. Përdorni një blender ose përpunues ushqimi për ta bërë pure. (Disa porcione mund t’i fusni në ngrirje për ta pasur purenë e kungullit të freskët kurdo - për latte, petulla, brumë për kek etj.)
  3. Përziejini përbërësit për përzierjen e erëzave dhe vendoseni në një kavanoz të vogël që ta ruani pjesën tjetër për më vonë.
  4. Përzieni 1 lugë gjelle përzierje erëzash me shurupin e agaves (sasia varet nga sa të ëmbël e dëshironi latte-n tuaj).
  5. Hidhni 1-2 lugë pure dhe përzieni shurupin në një gotë ose filxhan të madh për latte.
  6. Përfundojeni me një ekspres dhe më pas 210-250 ml shkumë qumështi.
  7. Hidhni pak kanellë sipër dhe shijojeni!
  8. Recetë e frymëzuar nga Pumpkin Spice Latte selber machen | EAT SMART

ÇAJI MASALA

'Masala Chai' është Hindi për çajin me erëza, me origjinë jo vetëm nga India, por nga shumë vende të Azisë Jugore. Sot shijohet në të gjithë botën dhe përbëhet gjithmonë nga katër përbërësit: çaj, qumësht, ëmbëlsues dhe erëza.

Ka shumë receta të ndryshme, por ne mendojmë se kjo ofron një ekuilibër të shkëlqyeshëm midis të ëmblës dhe pikantes. Plus, xhenxhefili i freskët është një përforcues i shkëlqyer i imunitetit në ditët e ftohta!

Çfarë ju duhet:
 
  • çaj i zi
  • qumësht (qumështi pa qumësht funksionon gjithashtu)
  • ëmbëlsues (si mjaltë ose shurup panje)
  • 1 xhenxhefil i freskët
  • shkopinj kanelle
  • karafil
  • farat e kardamomit
  • kokrrat e piperit të zi

Si funksionon:

  1. Thërrmoni erëzat (karafil, kardamom, piper të zi) me një pluhur dhe shtypës (ose me një tigan të rëndë në një dërrasë prerëse). Megjithatë, shtypja e freskët e erëzave të hapura bën një përzierje më të fortë.
  2. Ngrohni pak ujë në një tenxhere dhe shtoni erëzat e grimcuara, kanellën dhe pak xhenxhefil të sapo grirë. Lëreni të ziejë për rreth 15 minuta.
  3. Bashkoni çajin e zi me ujin pikant, më pas shtoni qumështin dhe lëreni të ziejë për 3-5 minuta të tjera, në varësi të sa të fortë do e dëshironi çajin tuaj.
  4. Shtoni ëmbëlsuesin tuaj të preferuar dhe kullojeni.