Skip to main content

Këshilla për një kohë më çlodhëse në fundvit

Një kohë çlodhëse në fundvit duhet medeomos. Gjithsesi, shumicën e kohës, ne jemi të ethshëm në rrugë, duke fshehur gjithçka për ditën e madhe dhe duke u stresuar për blerjen e të gjitha dhuratave në kohë. Megjithatë nuk duhet të jetë kështu!


Këtë vit, le të përfitojmë nga rasti për t'u rehatuar në shtëpi, për t'i marrë gjërat më ngadalë dhe më të relaksuar dhe le të ndikojë tek ne humori i Krishtlindjeve:

# 1 Detoks digjital

Në mediat sociale si Instagram apo Facebook, dekorimet e para të Krishtlindjeve, kalendarët Advent dhe shumë tema të tjera të Krishtlindjeve po na ndjekin tashmë që nga fundi i tetorit. Është më mirë t’i fikni pak dhe të shijoni fillimisht ndjesinë e vjeshtës. Në këtë mënyrë mund të shpëtoni nga stresi. 

#2 Planifikoni përpara

Është më mirë t'i bleni të gjitha dhuratat sa më shpejt, në mënyrë që të mos keni nevojë të shkoni me makinë në qendrën e mbushur me njerëz ose të stresoheni nga blerjet e fundvitit në minutën e fundit mes turmave.

#3 Pa presion

Ne nuk kemi nevojë për 77 lloje të ndryshme biskotash, 20 hurma me verë të zier ose një dekorim krejtësisht të ri për Krishtlindje çdo vit. Mos lejoni që furia e Krishtlindjeve t'ju pushtojë. Ju po bëni më të mirën që mundeni dhe kjo është e mjaftueshme.

#4 Bëni pak pushim

Lista e detyrave vazhdon e vazhdon dhe nuk e dini më ku e keni kokën? Pastaj me vetëdije merrni pak kohë pushim. Relaksohuni në vaskë, lexoni një libër, meditoni, shkoni në sauna ose bëni një shëtitje në park. Do të ndiheni të freskët dhe gati për të rinisur.

#5 Një pemë Krishtlindje në vazo ju lutem

Një pemë e Krishtlindjes në një vazo është ekologjike dhe më pas mund të përdoret përsëri jashtë. Rimbilleni atë dhe vizitoni atë në kopsht ose në pyll vitin e ardhshëm.

#6 Menu e përgjegjshme e Krishtlindjeve

Si mendoni për një menu vegjetariane të Krishtlindjeve në frymën e përgjegjshmërisë? Ka shumë alternativa të shijshme vegjetariane. Për ata që nuk duan të kalojnë mish ose peshk, merrni parasysh prodhimet organike vendase. Zgjidhni perimet e stinës dhe përbërësit vendas për të përfshirë aromë të qëndrueshme.

#7 Ndaloni vërshimin e dhuratave

Në vend që të kërkoni përgjithmonë dhuratën perfekte, mund të pranoni t'i jepni
njëri-tjetrit asgjë më shumë përveç kohës së bashku.

#8 Vëzhgoni rregullin e 4-dhuratave

Ky rregull i 4 dhuratave për fëmijët' nuk vlen domosdoshmërisht vetëm për
fëmijët.

  • Jepini atyre diçka që duan
  • Jepini atyre diçka që u nevojitet vërtet
  • Jepini atyre diçka për të veshur
  • Jepuni atyre diçka për të lexuar

#9 Dhuroni në mënyrë të arsyeshme dhe të vetëdijshme

Dhuratat që kanë një vlerë personale të qëndrueshme ose përdoren çdo ditë janë
fantastike. Siç u përmend, koha e dhuruar është e shkëlqyer, sepse në fund të
fundit, janë momentet e shkëlqyera me njerëzit e dashur që i mbani mend gjatë
gjithë jetës, jo gjërat që zotëroni.

#10 Ndani frymën e Krishtlindjeve

Shumë prej nesh jetojnë në mirëqenie. Fundviti është një kohë e mirë për të qenë
mirënjohës dhe për të ndarë atë që keni, ndoshta duke dhuruar për bamirësi ose
banka ushqimore.

Inspiriruar nga blogu https://planethibbel.com/